Arbetsliv och karriär

Oavsett om du tänker driva eget eller leta fast anställning finns det många sätt att förbereda sig inför arbetsmarknaden – redan under studietiden. Här kan du få tips på hur du kan öka dina chanser att få det jobb som du vill ha.

Arbetsgivarkontakter

Erfarenheter från arbetslivet i form av projekt, praktik, uppsatser eller examensarbeten kan vara direkt avgörande för din konkurrenskraft på arbetsmarknaden efter studierna.

Sök arbete

Vi har tagit fram en guide - Dags att söka jobb - som riktar sig till dig som är student och på väg ut i arbetslivet. Den kan vara ett bra stöd i alla delar av jobbsökningsprocessen. Guiden hjälper dig att:

  • identifiera din egen kompetens och matcha den mot arbetsgivaren
  • skriv ett konkurrenskraftigt CV
  • skriv ett bra ansökningsbrev
  • förbered dig inför intervjun

Starta eget

Innovationskontor Norr, Uminova Innovation och Uminova eXpression kan hjälpa dig att testa och utveckla din affärsidé och bygga upp ett växande företag. De bidrar med viktiga kontakter, strukturerat affärsstöd och en erfaren affärscoach som utmanar dig att tänka tillväxt. Helt kostnadsfritt. Oavsett om du har några tankar på ett papper, en nästan färdig affärsplan eller ett befintligt företag.

Bli alumn

Vår alumnverksamhet erbjuder dig som alumn (före detta student) olika möjligheter att tillsammans med Umeå universitet utveckla din yrkesroll och karriär.