Att vara studentambassadör

Umeå universitet har ett särskilt mässteam. Här ingår ett 15-tal studentambassadörer som till vardags studerar olika utbildningar vid universitetet. Ambassadörerna representerar Umeå universitet på utbildningsmässor, gymnasiebesök och andra uppdrag där vi möter potentiella studenter.

Som en del av mässteamet får du som studentambassadör gå en kostnadsfri, obligatorisk utbildning i tre delar där du får lära dig mer om Umeå universitet, gruppdynamik, retorik, kommunikation, hur du förbereder och håller ett bra föredrag och mer om Umeå som stad. Alla som gått utbildningen och som medverkat på aktiviteter får ett skriftligt intyg att lägga till sitt CV.

Mässteamet medverkar på utbildningsmässor och liknande aktiviteter under framförallt perioderna november–december, samt januari–mars. En del insatser under andra perioder kan förekomma. Uppdraget är arvoderat och vi står för resa, logi, frukost och lunch under arbetsdagarna. Du kan även bli studentambassadör enbart på din fakultet, kontakta då någon av de angivna personerna nedan.

Ansök här för att bli studentambassadör

Kontaktpersoner

Samhällsvetenskaplig fakultet:
Marianne Schedin

Humanistisk fakultet:
Therése Ekström

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet:
Lennart Johansson

Lärarhögskolan:
Marie Oskarsson

Medicinsk fakultet:
Lena Åminne


Kontaktperson, mässteamet

Lena Holmberg
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Förvaltningshuset, plan 3

Tel:  090-786 63 68

Kontaktformulär