Till umu.se

Glömt lösenord?

Jag har glömt mitt användarnamn och lösenord (Umu-id) vid Umeå universitet

Det finns två sätt att få reda på ditt användarnamn och välja lösenord:

  1. Det enklaste sättet, om du aktiverade ditt användarkonto med din identitet hos Antagning.se, är att göra om aktiveringen på nytt. Använd guiden för att aktivera användarkontot som du når via länken till höger. Efter steget i guiden då du loggat in på Antagning.se och återdirigerats till umu.se, ser du ditt användarnamn vid Umeå universitet till höger på sidan (under ditt namn i klartext). I nästa steg i guiden väljer du nytt lösenord.

    Denna funktion kan även användas av studenter som erhållit sitt konto före vårterminen 2010 och har en användare på studera.nu (numera Antagning.se).

  2. Om du aktiverat ditt användarkonto med en tillfällig identitet och angett antingen mobilnummer eller e-postuppgifter vid aktiveringen kan vi skicka ut en ny tillfällig identitet till någon av dessa (annars skickas den tillfälliga identiteten till din folkbokföringsadress). Använd formuläret för ny tillfällig identitet som du når via länken till höger. Skriv i ditt meddelande till oss att du behöver en ny tillfällig identitet.

Har du aktiverat ditt användarkonto före vårterminen 2010 och tappat bort ditt lösenord samt saknar en identitet på Antagning.se, måste du begära en ny tillfällig identitet via webbformuläret till höger. Skriv i ditt meddelande till oss att du behöver en ny tillfällig identitet. Denna kommer att skickas till din hemadress.

Om du är student på campus i Umeå kan du även besöka Servicedesk. Kontaktuppgifter för IT-supporten (Servicedesk) hittar du via länken 'IT- och datorstöd' till höger.

Jag kommer ihåg mitt användarnamn men har glömt lösenordet

Om du har aktiverat ditt användarkonto och kommer ihåg ditt användarnamn för din Umu-id men har glömt lösenordet, kan du få ett nytt via den här tjänsten:
Glömt lösenord - Servicedesk

Jag kommer ihåg mitt lösenord men har glömt användarnamnet

Har du glömt ditt användarnamn men minns lösenordet kan du be att få veta användarnamnet genom den här tjänsten:
Glömt användarnamn - Servicedesk

Jag vill byta lösenord för mitt konto vid Umeå universitet

Du kan ändra ditt lösenord på något av följande sätt:

  1. Om du aktiverade ditt användarkonto vid Umeå universitet via ditt Antagning.se-konto (tidigare studera.nu-konto), gör du bara om aktiveringen på nytt och får då möjlighet att välja nytt lösenord. Använd guiden för att aktivera användarkontot som du når via länken till höger.
  2. Logga in med din CAS-identitet på Servicedesk-sidan. Då visas menyalternativet 'Mina sidor' i högermenyn, och under denna kan du byta lösenord. Om du är inloggad i Portalen kan du byta lösenord på fliken 'Min profil'.

Jag har glömt mitt lösenord på Antagning.se

Om du glömt ditt lösenord på Antagning.se kan du begära ett nytt lösenord via länken nedan.
Glömt lösenord på Antagning.se


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion