Till umu.se

Webbtjänster för studenter i Office 365

Som student vid Umeå universitet har du tillgång till Microsofts Office 365 för student-epost. Du får också tillgång till fler tjänster i Office 365 vilket ger dig bättre möjligheter för kommunikation och samarbete med exempelvis andra studenter.

Du kommer åt Office 365 via Portalen och via direktlänken O365.umu.se (som också finns på www.student.umu.se).

Tjänster som du får med Office 365

E-post, kalender och kontakter (Outlook/Exchange)

Du kan lagra e-post och bilagor upp till 50 GB, får tillgång till kalendrar som du kan dela med andra och en adressbok för dina kontakter. Du kan också enkelt koppla ihop student-e-postadressen med e-postklienter i datorer, mobiltelefoner och plattor.

Dokumentlagring (OneDrive Pro)

Du får 1 TB lagringsutrymme för dina filer. I Office 365 har dokumenthanteringen förbättrats med nya funktioner för att underlätta för samarbete med andra. Med OneDrive Pro kan du synkronisera dina filer mellan datorer, mobiltelefoner och plattor.

Samarbetsytor (Sites/Webbplatser)

Office 365 innehåller samarbetsytor baserat på Microsoft SharePoint. Några av de möjligheter som erbjuds är gemensam dokumenthantering, möjlighet till personliga anpassningar och funktioner som underlättar arbete i projekt.

Kontorsprogramvaror (MS Office)

Du kan skapa och redigera till exempel Word-, Excel- och PowerPoint-filer direkt i webbläsaren med webbläsarversionen av Microsoft Office.

Som student vid Umeå universitet kan du också kostnadsfritt installera Microsoft Office Pro-paketetupp till fem datorer. För att hämta programvarorna ska du vara inloggad i Office 365 med ditt användarkonto vid Umeå universitet (Umu-id). Om du behöver hjälp med att hämta och installera programvaran finns instruktioner som du når via länken på den här sidan.

Stöd och hjälp för Office 365

Behöver du support för Office 365 klickar du på frågetecknet när du är inloggad.


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion