Till umu.se

Välkommen som ny student vid Umeå universitet

På den här sidan har vi samlat information för dig som valt att studera hos oss på Umeå universitet. I vänstermenyn hittar du mer information som du har nytta av under din tid som student.

Hitta ditt välkomstbrevKom-ihåg-lista inför terminsstartVad händer första tiden på Umeå universitet

Vanliga frågor och svar

Kan jag fortfarande anmäla mig till en kurs?

Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se. Det kan finnas en chans att vissa program eller kurser tar emot sen anmälan.
Läs mer om sen anmälan

Jag har inte fått mitt välkomstbrev

Välkomstbrevet hittar du i först hand på kurs- eller programsidan men kan även skickas till dig med via e-post eller vanlig post.
Hitta ditt välkomstbrev

Hur får jag tag på en bostad?

Den största bostadsförmedligen med majoriteten av studentrum/lägenheter är Bostaden, som har ett stort urval av studentkorridorrum och lägenheter som enbart är till för studerande.
Hitta hem

Hur är Umeå som studentstad?

I Umeå är det lätt att trivas – inte minst som student. Umeå är Norrlands största stad med över 116 000 invånare. Umeå universitet har ett samlat campus och här finns Europas största sportcenter, Iksu.
Därför Umeå

När kommer antagningsbeskedet och när börjar terminen?

Runt mitten av juli respektive mitten av december kommer första antagningsbeskedet inför nästa termin. Kom ihåg att du måste tacka ja i tid för att behålla din plats. Aktuella datum för antagning och terminstider finner du på sidan viktiga datum.
Viktiga datum

Fler frågor och svar

Via länken nedan finner du fler svar på vanliga frågor som rör antagningsbesked, bostad, användaruppgifter och mycket mera. Finns inte din fråga med kan du alltid ställa den på vår facebooksida eller ringa till vår växel som kan lotsa dig rätt. Telefon: 090-786 50 00.
Vanliga frågor och svar

Fotograf: Alexandra Ellis


Kontakta oss

Ring 090-786 50 00 eller skriv i vårt kontaktformulär.