Till umu.se

Studentnyheter

Mäktig filminstallation av John Akomfrah öppnar på Bildmuseet

2018-03-31
Bildmuseet presenterar ett nytt verk av den brittiske konstnären och filmaren John Akomfrah, hans största projekt hittills. Purple är en trollbindande sexkanalig videoinstallation om människans relation till naturen och planeten. Utställningen öppnar 13 april kl 19:00 i närvaro av konstnären.

Ambassadörer gästar campus för samtal om Europas framtid

2018-03-13
Brexit, migrationskris, rättsstatsöverträdelser – Europa står inför många utmaningar.

Panelsamtal: #metoo och Umeå universitet

2018-03-12
Den 15 mars bjuder vicerektor Heidi Hansson in till ett lunchseminarium om kränkningar och sexuella trakasserier.

Internationella studenter visar upp sitt land och sin kultur

2018-03-02
Den 6 mars anordnas Global Village - en uppvisning av universitetets mångkulturella campus. Förbipasserande och besökare får ta del av internationell kultur på många olika sätt och veta mer om vilka möjligheter det finns att själv studera utomlands.

Japansk vecka på campus

2018-02-22
I år firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. För att uppmärksamma det anordnas en japansk vecka på campus för medarbetare och studenter. Veckan bjuder på föreläsningar, filmvisning och prova på-aktiviteter.

Studenterna siktar högt när Musikhjälpen kommer till Umeå

2017-12-05
- När vi fick veta att Musikhjälpen skulle komma hit i år kändes det självklart att vi skulle engagera oss, säger Michele Cicchetti, Umeåstudenter för Musikhjälpen. Vi vill bidra till att göra Musikhjälpen 2017 den bästa någonsin!

Internationellt utbyte firar 30 år

2017-11-10
Utbytesprogrammet Erasmus firar 30 år i år. Vid Umeå universitet uppmärksammades det med mingel och smörgåstårta den 9 november. Både medarbetare och studenter hade möjligheten att medverka vid firandet som anordnades i Vardagsrummet, Humanisthuset.

Lika villkor-seminarium: Cultural diversity, racism and the importance of moral

2017-11-06
Välkommen till ett föredrag av Siavosh Derakhti på temat "Cultural diversity, racism and the importance of moral courage".

International Days - besök Global Village och fira Erasmus 30 år!

2017-10-27
I november anordnas International Days för studenter och medarbetare vid Umeå universitet.

Stipendium för studier av interkulturella relationer

2017-10-02
SWEA, Swedish Women's Educational Association, Inc., utlyser för tjugonde gången ett stipendium om USD 10 000 för studier av interkulturella relationer. Stipendiet vänder sig till dig som har avslutat dina grundstudier om minst tre år vid universitet eller högskola i Sverige. Sista ansökningsdag är ...

Ny handläggningsordning för disciplinärenden

2017-09-27
Disciplinära åtgärder får vidtas mot en student som försöker vilseleda vid examination, stör verksamheten vid högskolan eller trakasserar andra studenter eller anställda vid universitetet. För att tydliggöra hur disciplinärenden hanteras för utbildningar på grund- och avancerad nivå har rektor fasts...

Utvärdering av Hälsa på campus HT 2017

2017-09-21 (från 2017-09-20)
Idrottshögskolan med medspelare ber studenter och personal vid Umeå universitet att besvara webbenkäten "Utvärdering av Hälsa på Campus HT 17" i vårt arbete med att utveckla konceptet Hälsa på campus.

Premiär för Art Friday på Bildmuseet

2017-09-11
På fredag 15 september slår Bildmuseet upp dörrarna till den allra första av höstens nysatsning på Art Fridays. -Vi tror att Umeå behöver en annan sorts mötesplats, säger museichef Katarina Pierre. Här kan man ta en vanlig afterwork tillsammans med sina vänner, men också få med sig en en annan sorts...

Sök stipendium för fältstudier utomlands

2017-08-16
Höstterminens ansökningsomgång för Minor Field Studies har nu öppnat. Om du är i slutet av din utbildning kan du söka ett stipendium för att åka till ett låg- eller medelinkomstland i syfte att samla material till din uppsats, eller examensarbete, för en kandidat-, magister- eller masterexamen.

Studenter välkomna till konferens om socialt hållbar framtid 14-15 juni

2017-06-08
Studenter vid Umeå universitet och SLU är välkomna att delta i valda delar av konferens Mötesplats social hållbarhet på Väven den 14-15 juni. Konferensen är en mötesplats där du får mer kunskap och inspiration om social hållbarhet. Här träffar du förtroendevalda och tjänstemän verksamma inom social ...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion