Till umu.se

Studentnyheter

Studenter välkomna till konferens om socialt hållbar framtid 14-15 juni

2017-06-08
Studenter vid Umeå universitet och SLU är välkomna att delta i valda delar av konferens Mötesplats social hållbarhet på Väven den 14-15 juni. Konferensen är en mötesplats där du får mer kunskap och inspiration om social hållbarhet. Här träffar du förtroendevalda och tjänstemän verksamma inom social ...

Ökat antal sökande till Umeå universitet

2017-04-20
Drygt 367 000 personer sökte till svenska universitet och högskolor hösten 2017, enligt statistik från Universitets- och högskolerådet, UHR. Det är en minskning med 2 procent jämfört med hösten 2016. Umeå universitet är ett av sju lärosäten som går mot strömmen och har ett ökat antal sökande.

Följ Emil och Jennifer på 72-timmars utbyte i Seoul

2017-04-13
Den 17–19 maj rapporterar Umeåstudenterna Emil Stighäll och Jennifer Söderlund om studentlivet vid Sogang University i Seoul, Sydkorea. Du kommer att kunna följa deras upplevelser framförallt via universitetets facebooksida.

Tyst minut för offren i Stockholm

2017-04-10
Umeå universitet deltar i en nationell tyst minut på måndag den 10 april kl. 12.00 för att hedra offren för terrorattentatet i Stockholm i fredags, samt att visa stöd och medkänsla för deras anhöriga och närstående.

Sociologi i praktiken löser utmaningar

2017-03-23
Samverkanshusets foaje Triple Helix sjöd av engagemang när studenter från Sociologiprogrammet presenterade lösningar på samhällsutmaningar från uppdragsgivare.

Ny handläggningsordning för stöd till studenter med funktionsnedsättning

2017-03-21
Umeå universitet har en handläggningsordning som tydliggör hur universitetet ska arbeta för att ge stöd till studenter med funktionsnedsättning. Nu har handläggningsordningen reviderats.

Möt IT-branschen på Räkmacka Delux 22 mars

2017-03-13
Vårens första Räkmacka blir en Deluxe-variant där alla som läser IT-relaterade utbildningar på Umeå universitet är välkomna.

Praktikplats i Shanghai

2017-03-08
Nordiska centret vid Fudan University i Shanghai, Kina, utlyser en praktikplats från september till december 2017. Studenter som läser vid ett av Nordiska centrets medlemsuniversitet kan söka (Umeå universitet är medlem).

Umeå universitet får återigen toppbetyg av internationella studenter

2017-02-14
Resultatet av 2016 års International Student Barometer (ISB) talar sitt tydliga språk – Umeå universitet får återigen toppbetyg av internationella studenter. ISB är en enkät som mäter hur nöjda studenter är med sina studier vid universitetet och vardagslivet i staden de studerar i.  

Vill du vara studentambassadör för Umeå universitet över en dag?

2017-02-14
Onsdag den 22/2 kommer 2800 potentiella studenter till Umeå för att delta på Umeå universitets Öppethus. Dagen är till för att gymnasielever från hela Norrland ska få chans att lära känna Umeå universitet lite bättre så att de förhoppningsvis gör som er och väljer att studera här. För att lyckas med...

Sök medel för att göra examensarbete i Indien

2017-01-25
International Office utlyser medel för masterstudenter som vill genomföra sitt examensarbete i Indien och yngre forskare som vill besöka Indien för att utveckla forskningskontakter med partneruniversitet.

Tävla i Luleå Philmfestival!

2017-01-23
Den nystartade föreningen på Luleå tekniska universitet, Luleå Philmfestival, bjuder nu in universitetsstudenter från Norrland att bidra med egna filmer och tävla i kategorier som Bästa manus, regi, skådespelare(ska), outdoor, ljud, visuella effekter etc.

Antidopingutbildning för elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

2017-01-19
Idrottshögskolan tar aktivt avstånd från doping. Sedan hösten 2016 har Idrottshögskolan i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund beslutat att alla Elitidrottsstudenter vid Umeå universitet ska genomgå Riksidrottsförbundets E-utbildning, Ren vinnare, i antidoping.

Juriststudent i Umeå får pris för uppsats om asylrätten

2017-01-13
Juriststudenten Amanda Eklund vid Umeå universitet tog hem segern i The European Law Students’ Association (ELSA:s) senaste uppsatstävling. Amandas uppsats handlar om begränsningar i den svenska asylrätten kontra barnkonventionen.

Årets utbildningskatalog är här – du hittar den bara på webben!

2016-12-06
Nytt för i år är att utbildningskatalogen är helt digital och att all information om våra 150 program och nära 1 600 kurser finns behändigt samlad på webben. Där kan du också läsa om våra utbildningar och om vidare karriärmöjligheter, om hur det är att studera hos oss, få tips på hur man skaffar boe...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion