Om universitetets lärplattformar

Umeå universitet har två gemensamma samarbets- och lärplattformar, Cambro och Moodle. Utöver dessa finns det lokala lärplattformar som används av olika institutioner. Om du är osäker på vilken plattform som används för just din utbildning så kontakta din institution för att få hjälp.

Vad finns i lärplattformarna?

Cambro och Moodle är universitetets två gemensamma lärplattformar som är tillgängliga för lärare, studenter, forskare och annan personal vid Umeå universitet. Någon av dessa används för de flesta av de utbildningar som använder lärplattform i undervisningen, såväl nätbaserade utbildningar som campuskurser.

Hur utbildningarnas struktur och innehåll i både Cambro och Moodle ser ut och fungerar styrs i stor utsträckning av lärarna på respektive utbildning. Därför kan olika program, kurser och moment se olika ut och innehålla olika verktyg och funktioner. Exempel på sådana kan vara:

  • Aktuell information från dina kurser
  • Kursmaterial i form av text, ljud och/eller video
  • Lista på lärare och medstudenter
  • Chatt, blogg, forum, e-mötesrum
  • Digital kalender

Hur når jag min utbildning i Cambro eller Moodle?

Du loggar in i Cambro och Moodle med ditt Umu-id. Du som inte tidigare studerat vid Umeå universitet och saknar användarkonto hittar mer information om hur och när du får uppgifter för att aktivera ditt konto på sidan om att aktivera kontot (länk till höger).

Om du har ett användarkonto men har glömt dina inloggningsuppgifter kan du följa instruktionerna på sidan med svar på vanliga frågor som du når via länken till höger.

Om utbildningen inte finns i Cambro eller Moodle

Några institutioner använder egna installationer av Moodle, eller andra lärplattformar, för sina utbildningar. Hittar du inte din utbildning när du loggat in via länkarna till höger så kan det bero på att den finns i en annan Moodle-installation eller i en annan lärplattform. Information om vilken lärplattform som gäller för en viss utbildning får du av den institution som ger kursen/programmet. Du kan även få vägledning på sidan med svar på vanliga frågor via länken till höger.

Får du tekniska problem när du försöker nå dina utbildningar i Cambro eller Moodle kan du kontakta Servicedesk via kontaktformuläret till höger eller på telefon 090-786 63 00.


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion