UmU-kortet

Flerfunktionskort finns på ett stort antal lärosäten runt om i världen. Här hittar du information om flerfunktionskortet vid Umeå universitet, UmU-kortet.

Vad är UmU-kortet?

Det är ett flerfunktionskort som anställda och studenter idag får på universitetet. För närvarande har kortet funktionerna:

  • Kopierings- och utskriftskort, med ett kontantlöst betalningssystem för studenter.
  • Lånekort för Universitetsbiblioteket, Forskningsarkivet, Medicinska biblioteket, samt UB Konstnärligt campus.
  • Passerkort.

UmU-kortet gäller på Campus Umeå, Konstnärligt campus och Campus Örnsköldsvik.

Hur får jag UmU-kortet?

Du får ett e-postmeddelande om hur du ska ansöka om UmU-kortet. Du som är ny som student vid Umeå universitet måste först aktivera ditt användarkonto för att kunna skaffa UmU-kortet. Observera att det tar cirka en vecka efter aktiveringen av ditt studentkonto innan du får e-postmeddelandet om UmU-kortet.

E-postmeddelandet skickas till din student-e-postadress (xxxx@student.umu.se) som du når genom att logga in till höger på  www.student.umu.se (eller på fliken E-post i Portalen). Om du har aktiverat vidarebefordran från din student-e-post till en annan adress så ska meddelandet finnas där. Hittar du inte meddelandet i inboxen för något av dessa e-postkonton, så titta även i skräp- eller spam-mappen. Kan du ändå inte se att du fått meddelandet, så vänd dig till Infocenter för hjälp.

I e-postmeddelandet finns utförlig information och länken till kontot där du bland annat ska ladda upp ett foto av dig själv. Här kan du läsa om hur fotot ska se ut för att bli godkänt.

Var hämtar jag mitt UmU-kort?

Det tryckta kortet hämtar du i Infocenter i Universum som har öppet vardagar kl. 8.00-16.30. Generellt tar det 1-2 dagar från det att du beställt ditt kort till att du kan hämta det, vid hög arbetsbelastning kan det ta längre tid.

Du som studerar på campus Örnsköldsvik hämtar ditt kort på servicecenter Övik.

Uppdatera ditt kort vid varje terminsstart

Du behöver uppdatera kortets giltighetstid vid varje terminsstart. För att kunna göra det måste du först ha registrerat dig på din kurs. Det finns två uppdateringskrivare på Infocenter som du använder för att skriva in ny giltighetstid på ditt kort. Det finns även en uppdateringskrivare på Konstnärligt campus utanför HumLab-X samt en på campus Örnsköldsvik.


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Har du frågor eller behöver hjälp med UmU-kortet?

Behöver du spärra ditt kort, byta PIN-kod eller har andra frågor om UmU-kortet, kontakta Infocenter.

Foto UmU-kort