Så här fungerar UmU-kortet

Lånekort

Ditt UmU-kort gäller som lånekort vid Universitetsbiblioteket (UB), Forskningsarkivet, Medicinska biblioteket (MB) samt UB Konstnärligt campus under tiden du studerar. Det gäller inte som lånekort på UB Örnsköldsvik.

Inpassering i Universitetets lokaler

Med UmU-kortet får du tillträde även efter kontorstid till de lokaler som du behöver för din utbildning. Inpasseringsfunktionen är kopplad till giltighetstiden på kortet som visas på framsidan av kortet. Kortets giltighetstid baseras på de kurser du är registrerad på i Ladok.

Du behöver uppdatera kortets giltighetstid vid varje terminsstart som du är registrerad på utbildning. Det finns två uppdateringskrivare på Infocenter Universum som du använder för att skriva in ny giltighetstid på ditt kort.

För dig som behöver tillträde till NUS lokaler

UmU-kortet fungerar inte som passerkort i Norrlands universitetssjukhus (NUS) lokaler. Där gäller landstingskortet som tidigare.

Utskrifter, kopiering och scanning

Du använder ditt UmU-kort för att identifiera dig vid skrivaren när du vill skriva ut, kopiera och scanna. Du kan skriva ut från en av universitetets datorer eller från din egen dator och hämta dina utskrifter på valfri skrivare inom universitetet. Instruktioner för scanning och kopiering finns vid varje kopiator.

Skapa en digital plånbok hos PayEx

För att skriva ut, kopiera och scanna med ditt UmU-kort behöver du ha kopplat ditt UmU-kort till ett konto hos betaltjänsten PayEx. Klicka på nedanstående länk och logga in med Umu-id för att:

1. skapa ett PayEx-konto
  2. koppla kontot till ditt UmU-kort
  3. fylla på kontot med pengar

PayEx - skapa konto, koppla till UmU-kortet, fyll på kontot med pengar

Så här gör du för att skriva ut

Du kan använda tjänsten på två sätt - antingen via ett webbgränssnitt eller genom att installera drivrutiner på din dator.

Via webbgränssnittet

1. Logga in på tjänsten med ditt Umu-id och PIN-kod.
  2. Ladda upp ditt dokument via fliken Mina dokument i gränssnittet så kommer det till utskriftskön
  3. Vid skrivaren väljer du vilka/vilket dokument du vill skriva ut. När man är inloggad kan man även se sin utskriftskö samt välja att ta bort dokument från den.

Logga in på https://copyprint.umu.se

Installera drivrutin på din egen dator

Mer information i Kunskapsdatabasen

Har du frågor eller behöver hjälp med Umu-kortet?

Behöver du spärra ditt kort, byta PIN-kod eller har andra frågor om UmU-kortet, kontakta Infocenter.

Sidansvarig: Frida Fjellström