Till umu.se

Alkohol, narkotika, tobak, dopning och spel

Behöver du som student hjälp eller råd i frågor kring alkohol, narkotika, tobak eller doping kan du vända dig till Studenthälsan. Om du är orolig för en anhörig eller vän som dricker för mycket eller som använder narkotika kan du också vända dig till oss för rådgivning.

Studenthälsan erbjuder:

  • Samtal
  • Alkoholvanetest - möjlighet att checka dina alkoholvanor
  • Hjälp att ta kontakt med eller boka tid hos Alkohol- och drogmottagning
  • Tobakssavvänjning, stöd för att sluta röka eller snusa
  • Livsstilsprofil

Studenthälsan jobbar tillsammans med studentkårerna för att bidra till att skapa en god mottagning för nya studenter och skapa en miljö där studenter känner sig välkomna, oavsett om man som student dricker alkohol eller inte.

Anmälan till tobaksavvänjning (sluta röka eller snusa)

Om du är motiverad att sluta röka eller snusa är du välkommen att anmäla dig till individuell tobaksavväjning. Du får träffa en diplomerad tobaksavvänjare som ger dig praktiska råd och stöd för att du ska lyckas bli tobaksfri. Antal träffar: 4-5 (datum enligt överenskommelse).

För mer information och anmälan: Jeanette Lundberg, diplomerad tobaksavvänjare och folkhälsovetare.
Telefon: 090-786 90 53
E-post: jeanette.lundberg@adm.umu.se

Umeå universitets alkohol- och drogpolitiska program

Alkohol och droger hör inte ihop med arbete och studier, detta är mottot för Umeå universitets alkohol- och drogpolitiska program. 

Alkoholhjälpen

Alkoholhjälpen.se är en webbaserad anonym självhjälp för dig som funderar över ditt eget drickande eller känner oro för någon som dricker för mycket.

Dopning

Med dopning menas missbruk av hormonpreparat och andra läkemedel med avsikt att öka den fysiska prestationsförmågan, musklernas styrka och volym. Vilka preparat som

Om du har frågor om dopning, om fysiska och psykiska biverkningar, eller vill få hjälp med att sluta använda Anabola Androgena Steroider eller andra hormon-läkemedel kan antingen ta kontakt med Studenthälsan, Dopingjouren (se länk till höger på sidan) eller Alkohol- och drogmottagningen i Umeå (se länk till höger på sidan).

Här kan du själv ladda ner Folkhälsoinstitutets broschyr och skrift om dopning.

Dopning i samhället - folderDopning - kunskapsunderlag


Sidansvarig: Annica Höglund

Utskriftsversion